Foutmelding

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (regel 571 van /data/sites/web/antwerpsestadsgidsenbe/subsites/intranet.antwerpsestadsgidsen.be/includes/menu.inc).

Alvo

Vanaf 2015 wijzigt er zich een en ander in de Werkgroep Alvo. De vaste kern zal dan bestaan uit Marleen Van Himbeeck, Johan Dieleman en Kris Van Kerschaever die de administratie op zijn schouders neemt. Als ongecontroleerde projectielen cirkelen Francine van Overloop en Raymond Bogaert rond deze kern.

Een nostalgische terugblik :

Begin 1993 nam Evelyne Wageman de organisatie van wat later Alvo zou worden op haar tengere schouders. Evelyne bleef niet bij de pakken zitten, er werd een flinke inspanning van de aangesloten leden gevraagd want bv in 1994 dienden zij niet minder dan voor 26 (zesentwintig) activiteiten op te draven.

Vier jaar later ging de Vereniging door een opvolgingscrisis en werden de activiteiten een beetje teruggeschroefd. In 1998 kwam er terug wat elan in het bijscholingsproces onder de bezielende leiding van Jeannine Ruymaekers die tevens de naam ACVO op papier zette.

Na een zoveelste crisisvergadering werd dan in maart 1990 met een kersverse ploeg, onder het nieuwe Alvo-banier (Algemene Vorming, geen winkelnaam), gestart. Kernleden van het eerste uur waren Liliane De Groof en Simone De Bruyne, niet veel later aangevuld met Suzy Baerts en Raymond Bogaert.

Deze stabiele ploeg, die later ook door Gilbert Snelders vervoegd werd, heeft het naar gangbare normen lang uitgehouden. Alvo groeide uit tot een begrip in de vereniging en kon op talrijke leden rekenen. Enkele jaren geleden verlieten Liliane en Simone de werkgroep en gingen Suzy en Gilbert hemelse activiteiten inrichten.

Er werd echter, zoals je hierboven lezen kan, nieuw bloed gevonden. Dus de continuïteit is verzekerd.

Tot slot nog dit (voor de statistiekliefhebbers onder jullie)

Op 15 jaar tijd bereikte Alvo 9525 gidsen en sympathisanten, soit 635 man op jaarbasis.

Er werden 432 activiteiten ingericht (daar kan een Zilveren Passer nog eens een poepje aan snuiven) wat kristalliseert in 28.8 activiteiten op jaarbasis.

Het grootste aantal gemobiliseerde deelnemers werd behaald op 6 december 2007 met de voorstelling van de “Red Star Line” in het Zeemanshuis. Niet minder dan 191 man kwam hier op af (hoogstwaarschijnlijk aangelokt door de gratis bedeling van speculoos).

Er zijn, zoals in elke organisatie ook trouwe klanten. Wil je daar meer over te weten komen dan is je aanwezigheid op de Algemene Vergadering van einde maart een “conditio qua non”.

Wanneer u vragen hebt in verband met de activiteiten van Alvo (Werkgroep Algemene Vorming) , dan kan u bij deze mensen terecht :

 

Naam Functie Email
     

Marleen Van Himbeeck

Coördinator marleenvanhimbeeck@hotmail.com

Kris Van Kersschaever

Medewerker kvkers@telenet.be

Francine Van Overloop

Medewerker hvo@skynet.be

Johan Dieleman

Medewerker johandieleman@gmail.com