Sanguine / Bloedrood

Sanguine / Bloedrood

Datum: 
woensdag, juli 4, 2018
Datum Status: 
Volzet
Afspraak: 
vanaf 11u. ingang M HKA, Leuvenstraat 32, 2000 Antwerpen, Aanvang rondleiding stipt om 11u15
Bijdrage: 
6 euro pp
Referentie: 
07-04
Max. aantal deelnemers: 
15
Deelname: 
Enkel voor Stadsgidsen (leden KGvA)
Contactpersoon: 

In het kader van ‘Antwerpen Barok 2018. Rubens inspireert’ plannen we een bezoek aan het Museum van Hedendaagse Kunst Antwerpen (M HKA). Met de tentoonstelling Sanguine/Bloedrood, wil curator Luc Tuymans de bezoeker overweldigen door sleutelwerken uit de barok van onder anderen Francisco de Zurbarán, Caravaggio en Anthony van Dyck in dialoog te plaatsen met  werk van klassieke hedendaagse meesters, zoals On Kawara en Edward Kienholz, aangevuld met werk van hedendaagse sterren zoals Zhang Enli, Takashi Murakami, Michaël Borremans, en Tobias Rehberger.
Het sleutelwerk uit de tentoonstelling is Five Car Stud, een recent opgedoken meesterwerk van Edward Kienholz, dat voor het eerst tentoongesteld werd op Documenta Kassel in 1972. De grote sculpturale installatie toont de executie-achtige castratie van een jonge Afro-Amerikaan in het Zuiden van de VS als represaille voor vermeende seksuele betrekkingen met een blank meisje. Five Car Stud dompelt de bezoeker onder in een nachtmerrie van extreem geweld en wordt getoond in een koepeltent op de Gedempte Zuiderdokken, naast het M HKA. Info wordt gegeven in het museum en kan na de rondleiding van ca 1u30 op eigen initiatief bezocht worden.

De inschrijving voor activiteiten geschiedt uitsluitend door storting van uw bijdrage op de rekening IBAN BE55 4097 5391 3144 BIC KREDBEBB ten name van vzw Kon. Gidsenver. Antw, Alvo, p/a Kris Van Kersschaever, Ketsstraat 12, 2018 Antwerpen. Als mededeling enkel de referentie(s) en uw naam noteren, liefst in die volgorde. De referentie wordt bij elke activiteit vermeld. In geval van een activiteit of van een lezing in een zaal ook het aantal deelnemers vermelden. 

Enkel na ontvangst van je bijdrage op de Alvo-KBC-rekening is je inschrijving definitief. 

De activiteiten zijn voor iedereen toegankelijk tenzij anders vermeld.

Voor eventuele inlichtingen uitsluitend per mail op kvkers@telenet.be. 

 

Een sympathisant en/of occasionele deelnemer kan noch de Kon. Gidsenvereniging van Antwerpen (KGvA), noch de werkgroep Alvo aansprakelijk stellen voor een mogelijk ongeval dat hem/haar tijdens enigerlei activiteit overkomt .