Sporen van Sinjoren. Daguitstap naar Mechelen

Sporen van Sinjoren. Daguitstap naar Mechelen

Datum: 
maandag, november 19, 2018
Datum Status: 
Nog plaatsen
Afspraak: 
Om 9:30 Station Nekkerspoel
Bijdrage: 
35 euro pp
Referentie: 
11-19
Max. aantal deelnemers: 
30
Deelname: 
Iedereen welkom (ook niet leden KGvA)
Contactpersoon: 

SPOREN VAN SINJOREN IN MECHELEN Daguitstap naar Mechelen op maandag 19 november voor Antwerpse stadsgidsen en vrienden. Organisatie: ALVO/KGvA
 Onze buren uit Mechelen hebben heel wat te bieden, zoals het gloednieuwe stadsmuseum ‘Hof van Busleyden’  en het Bourgondische verleden. ‘Ons Margriet’ (Margaretha van Oostenrijk) en Sint-Rombouts zijn Mechelse iconische figuren. Maar wat ‘verbindt’ de Heren van Mechelen en de Antwerpse Sinjoren? Jawel de pop Opsinjoorke, maar ook enkele schilderijen van ene Rubens en Van Dijck. En doet Lucas Faydherbe bij de Sinjoren een belletje rinkelen? Op maandag 19 november gaan we met ALVO op zoek naar de Sporen van Sinjoren bij onze buren, de Maneblussers.
 
9:08: Vertrek Antwerpen-Centraal naar station Nekkerspoel (en dus niet naar station Mechelen)
 
9: 30: Samenkomst op het pleintje voor Station Nekkerspoel om vandaar via de Keizerstraat naar het Hof van Busleyden te wandelen. Collega’s die niet per trein zouden reizen, komen rechtstreeks naar het Hof van Busleyden (Sint-Jansstraat 2a).
10:00: Museum Busleyden: bezoek en rondleiding aan het nieuwe stadsmuseum
11:45: Eerste deel stadswandeling met kathedraal, Opsinjoorke en omgeving Grote Markt
13:00: Lunch in Via Via Mechelen
14:30: Tweede deel stadswandeling met bezoek aan de kerken  OLV van Hanswijk en OLV o/d Dijle
 
16:30: Einde in de omgeving van het Station Mechelen in den Boesjkamere (= Mechels  voor ‘schommel’) om bij een Mechels biertje na te praten.
17:18 Helaas, de IC-trein naar de Koekestad is al vertrokken.
 
Prijs: 35 euro pp Inbegrepen in de prijs: toegang en rondleiding museum, lunch, stadswandelingen Niet inbegrepen: verplaatsingen (trein), drank bij de lunch, afsluitend drankje in den Boesjkamere.
Opmerking eventuele korting
Helaas in Museum Busleyden geen korting met gidskaart Antwerpen of FTG. Mechelse stadsgidsen en houders ICOM-kaart kunnen korting bekomen. Gelieve dan wel eerst het volledige bedrag te storten. Het saldo zal na de uitstap verrekend worden.

De inschrijving voor activiteiten geschiedt uitsluitend door storting van uw bijdrage op de rekening IBAN BE55 4097 5391 3144 BIC KREDBEBB ten name van vzw Kon. Gidsenver. Antw, Alvo, p/a Kris Van Kersschaever, Ketsstraat 12, 2018 Antwerpen. Als mededeling enkel de referentie(s) en uw naam noteren, liefst in die volgorde. De referentie wordt bij elke activiteit vermeld. In geval van een activiteit of van een lezing in een zaal ook het aantal deelnemers vermelden. 

Enkel na ontvangst van je bijdrage op de Alvo-KBC-rekening is je inschrijving definitief. 

De activiteiten zijn voor iedereen toegankelijk tenzij anders vermeld.

Voor eventuele inlichtingen uitsluitend per mail op kvkers@telenet.be. 

 

Een sympathisant en/of occasionele deelnemer kan noch de Kon. Gidsenvereniging van Antwerpen (KGvA), noch de werkgroep Alvo aansprakelijk stellen voor een mogelijk ongeval dat hem/haar tijdens enigerlei activiteit overkomt .