Foutmelding

  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in drupal_get_feeds() (regel 394 van /data/sites/web/antwerpsestadsgidsenbe/subsites/intranet.antwerpsestadsgidsen.be/includes/common.inc).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (regel 571 van /data/sites/web/antwerpsestadsgidsenbe/subsites/intranet.antwerpsestadsgidsen.be/includes/menu.inc).

Bezoek warmtecentrale Nieuw Zuid

Bezoek warmtecentrale Nieuw Zuid

Datum: 
woensdag, maart 27, 2019
Datum Status: 
Volzet
Afspraak: 
Om 13.45 uur aan het standbeeld van Jan de Lichte, Bolivarplaats.
Bijdrage: 
3 euro pp
Referentie: 
03-27
Max. aantal deelnemers: 
15
Deelname: 
Iedereen welkom (ook niet leden KGvA)
Contactpersoon: 

In het zuiden van Antwerpen verrijst een nieuwe woonwijk. Nieuw Zuid is de projectnaam voor het gebied gelegen tussen de Scheldekaaien, de Namenstraat, de Jan van Gentstraat, de Brusselstraat en de Ring. Het plangebied strekt zich daarmee uit van de Schelde tot en met de Konijnenwei. Met de opening van het nieuwe Justitiepaleis en de renovatie van het voormalige goederenstation door de Bank van Breda werden in 2006 de eerste impulsen voor de ontwikkeling van de site gegeven.
Projectontwikkelaar Triple Living, eigenaar van een groot deel van de gronden van Nieuw Zuid, werkt nu samen met de stad Antwerpen. Samen ontwikkelden ze een totaalvisie voor het volledige plangebied om stedelijke voorzieningen te integreren in deze nieuwe ontwikkeling,rekening houdend met de Europese energie- en klimaatdoelstellingen voor 2020.
Gespreid over ruim 15 jaar worden er circa 2.000 woningen gebouwd, verrijzen er twee scholen, twee kinderkribbes, een sporthal en een dienstencentrum, wordt er plaats ingeruimd voor kantoren, winkels, horeca en een park van ongeveer 15 hectare aan de Konijnenwei.
Om de klimaatdoelstellingen te realiseren besloot de stad Antwerpen om een aanbesteding voor de aanleg van een warmtenet uit te schrijven. In september 2014 haalde een consortium van de bedrijven Infrax, water-link, Veolia en Indaver de concessie binnen. Infrax treedt op voor dit consortium en staat in voor de investering. De andere partners brengen vooral knowhow in. Veolia is voor de warmtecentrale de onderhoudspartner.
Alle afgewerkte gebouwen maken reeds gebruik van dit warmtenet. In mei 2018 werd de definitieve warmtecentrale, nu nog met gas gestookt, in bedrijf genomen.
We komen samen aan het standbeeld van Jan de Lichte, wandelen dan naar de warmtecentrale waar we door de heer David Dubrulle opgewacht worden. We bezoeken, indien mogelijk, eerst een aansluiting op het net in een bestaand gebouw. Vervolgens brengen we een bezoek aan de centrale en de sportievelingen kunnen daarna van een ongewoon zicht op stad en rivier genieten na een klim in de schouw.
Einde voorzien rond 16.30 uur. 

De inschrijving voor activiteiten geschiedt uitsluitend door storting van uw bijdrage op de rekening IBAN BE55 4097 5391 3144 BIC KREDBEBB ten name van vzw Kon. Gidsenver. Antw, Alvo, p/a Kris Van Kersschaever, Ketsstraat 12, 2018 Antwerpen. Als mededeling enkel de referentie(s) en uw naam noteren, liefst in die volgorde. De referentie wordt bij elke activiteit vermeld. In geval van een activiteit of van een lezing in een zaal ook het aantal deelnemers vermelden. 

Enkel na ontvangst van je bijdrage op de Alvo-KBC-rekening is je inschrijving definitief. 

De activiteiten zijn voor iedereen toegankelijk tenzij anders vermeld.

Voor eventuele inlichtingen uitsluitend per mail op kvkers@telenet.be. 

 

Een sympathisant en/of occasionele deelnemer kan noch de Kon. Gidsenvereniging van Antwerpen (KGvA), noch de werkgroep Alvo aansprakelijk stellen voor een mogelijk ongeval dat hem/haar tijdens enigerlei activiteit overkomt .