TT BLIND DATE - UITGESTELD

TT BLIND DATE - UITGESTELD

Datum: 
zondag, maart 15, 2020
Datum Status: 
Volzet
Afspraak: 
om 14:15 met aanvang om 14:30. Snijders & Rockoxhuis. Keizerstraat 10-12
Bijdrage: 
€ 6 voor stadsgidsen / Museumpas / ICOM en € 9 voor anderen
Referentie: 
REF 03-15
Max. aantal deelnemers: 
15
Deelname: 
Iedereen welkom (ook niet leden KGvA)

UITGESTELD
 
Portretten uit de renaissance en de barok. Ze staren ons aan, soms met een monkellachje, of negeren ons compleet. Toch hebben ze ons zo veel te vertellen. De Phoebus Foundationbezit een schat van zulke portretten en toont ze op twee locaties in de Antwerpse Keizerstraat.
In het Snijders & Rockoxhuis is Nicolaas Rockox gastheer van zijn tijdgenoten, deftige dames, rijke heren, hoogwaardigheidsbekleders, maar ook keukenmeiden en jolige types. In de Keizerskapel, is het ingetogener. Geloven is een serieuze zaak, maar wie zich als stichter laat vereeuwigen wil natuurlijk goed voor de dag komen.
Naast portretten vind je ook de accessoires waarmee de mensen poseerden: hun kanten zakdoeken, handschoenen, rammelaars, juwelen en nog zoveel meer.  
Onder leiding van een gids gaan we face-to-face met deze mensen die je zelf had kunnen zijn. Waag je aan deze blind date.

 

De inschrijving voor activiteiten geschiedt uitsluitend door storting van uw bijdrage op de rekening IBAN BE55 4097 5391 3144 BIC KREDBEBB ten name van vzw Kon. Gidsenver. Antw, Alvo, p/a Kris Van Kersschaever, Ketsstraat 12, 2018 Antwerpen. Je geeft naam, aantal deelnemers en referentie op, zoals aangegeven bij iedere activiteit. Inschrijvingen worden genoteerd volgens valutadatum. Enkel na ontvangst van je bijdrage op de Alvo-KBC-rekening is je inschrijving definitief. Voor lezingen kan je in geval van overmacht  steeds ter plaatse contant betalen. Omwille van de stijgende kosten die het inrichten van activiteiten met zich meebrengen wordt de bijdrage alleen nog in geval van overmacht teruggestort. De activiteiten zijn voor iedereen toegankelijk tenzij anders vermeld. Voor alle inlichtingen met betrekking tot het aantal deelnemers, eventuele vrije plaatsen en annulering kan U terecht, uitsluitend per mail op kvkers@telenet.be. Voor bijkomende inlichtingen over een bepaalde activiteit kan je terecht bij de persoon onder “Organisatie” vermeld.

Alle voordrachten, behoudens uitzonderingen, gaan door in het “Huis van de Sport”, Boomgaardstraat 22, 2600 Berchem. Uitzonderlijk kan dit op een andere locatie zijn. De zeer ruime parking 2 is bereikbaar via de Wijnstraat. Zolang personeel aanwezig is in de cafetaria kan de parking probleemloos verlaten worden.

Een sympathisant en/of occasionele deelnemer kan noch de Kon. Gidsenvereniging van Antwerpen (KGvA), noch de werkgroep Alvo aansprakelijk stellen voor een mogelijk ongeval dat hem/haar tijdens enigerlei activiteit overkomt .