Foutmelding

  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in drupal_get_feeds() (regel 394 van /data/sites/web/antwerpsestadsgidsenbe/subsites/intranet.antwerpsestadsgidsen.be/includes/common.inc).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (regel 571 van /data/sites/web/antwerpsestadsgidsenbe/subsites/intranet.antwerpsestadsgidsen.be/includes/menu.inc).

Coignet en afscheid Sint Jacob

Coignet en afscheid Sint Jacob

Datum: 
dinsdag, maart 15, 2022
Datum Status: 
Nog plaatsen
Afspraak: 
14:00 uur - voorgevel Sint Jacobskerk in de Sint Jacobsstraat - 14:00
Bijdrage: 
3 euro/pp
Referentie: 
REF15-03
Max. aantal deelnemers: 
12
Deelname: 
Iedereen welkom (ook niet leden KGvA)

Michiel Coignet is een 16de-eeuwse Antwerpse wetenschapper, heel beroemd in zijn tijd, maar nu vergeten. Zijn astronomische instrumenten werden verkocht door Christoffel Plantijn en Guicciardini wijdde een hele alinea aan hem. Hij was aangesteld als wijnroeier en schreef over wiskunde en navigatie. Hij kreeg een tentoonstelling in Sint Jacob die voor restauratiewerken 5 jaar zal gesloten blijven.  Onze collega Roger van der Linden wil ons, omdat de start van de werken nog even uitgesteld is, een laatste kans geven om kerk en tentoonstelling te zien. Hij geeft een uitleg over de komende restauratie, voert ons langs enkele hoogtepunten en kunstschatten (sommigen nooit door het publiek gezien) en eindigt in de schatkamer met fantastische verhalen over wetenschap en navigatie in de 16de eeuw. De groepen zijn beperkt tot 12 personen. Daarom wordt gevraagd meerdere datums te geven in antwoord op de uitnodigingsmail van ALVO. 

De inschrijving voor activiteiten geschiedt uitsluitend door storting van uw bijdrage op de rekening IBAN BE55 4097 5391 3144 BIC KREDBEBB ten name van vzw Kon. Gidsenver. Antw, Alvo, p/a Kris Van Kersschaever, Ketsstraat 12, 2018 Antwerpen. Als mededeling enkel de referentie(s) en uw naam noteren, liefst in die volgorde. De referentie wordt bij elke activiteit vermeld. In geval van een activiteit of van een lezing in een zaal ook het aantal deelnemers vermelden. 

Enkel na ontvangst van je bijdrage op de Alvo-KBC-rekening is je inschrijving definitief. 

De activiteiten zijn voor iedereen toegankelijk tenzij anders vermeld.

Voor eventuele inlichtingen uitsluitend per mail op kvkers@telenet.be. 

 

Een sympathisant en/of occasionele deelnemer kan noch de Kon. Gidsenvereniging van Antwerpen (KGvA), noch de werkgroep Alvo aansprakelijk stellen voor een mogelijk ongeval dat hem/haar tijdens enigerlei activiteit overkomt .