Foutmelding

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (regel 571 van /data/sites/web/antwerpsestadsgidsenbe/subsites/intranet.antwerpsestadsgidsen.be/includes/menu.inc).

Lezing : Bouwgeschiedenis van Antwerpen bewaard in steen

Lezing : Bouwgeschiedenis van Antwerpen bewaard in steen

Datum: 
donderdag, januari 26, 2023
Datum 2: 
donderdag, januari 26, 2023 - 19:30
Datum Status: 
Nog plaatsen
Afspraak: 
UA Campus Middelheim - Geb. G (wiskunde) Lokaal G.005 - 19:15 uur
Bijdrage: 
9 euro /pp
Referentie: 
REF 26-01
Max. aantal deelnemers: 
50
Deelname: 
Iedereen welkom (ook niet leden KGvA)
Contactpersoon: 

Natuursteen is bepalend voor het uitzicht van ons gebouwd patrimonium maar legt ook ontstaan en evolutie ervan bloot.  Ontleding van het historische natuursteengebruik toont een verrassende verscheidenheid in relatie met het natuurlijke landschap en de culturele en economische context.
 
Antwerpen is daarbij als havenstad en mercantiel centrum een buitenbeentje - soms wel, soms niet. 
 
Wij illustreren de evolutie in natuursteengebruik door de eeuwen heen, vertrekkend van de oudste archeologische sporen tot aan het begin van de 21ste eeuw. Michiel Dusar houdt deze lezing als een aanvulling op de 2 wandelingen.

De inschrijving voor activiteiten geschiedt uitsluitend door storting van uw bijdrage op de rekening IBAN BE55 4097 5391 3144 BIC KREDBEBB ten name van vzw Kon. Gidsenver. Antw, Alvo, p/a Kris Van Kersschaever, Ketsstraat 12, 2018 Antwerpen. Als mededeling enkel de referentie(s) en uw naam noteren, liefst in die volgorde. De referentie wordt bij elke activiteit vermeld. In geval van een activiteit of van een lezing in een zaal ook het aantal deelnemers vermelden. 

Enkel na ontvangst van je bijdrage op de Alvo-KBC-rekening is je inschrijving definitief. 

De activiteiten zijn voor iedereen toegankelijk tenzij anders vermeld.

Voor eventuele inlichtingen uitsluitend per mail op kvkers@telenet.be. 

 

Een sympathisant en/of occasionele deelnemer kan noch de Kon. Gidsenvereniging van Antwerpen (KGvA), noch de werkgroep Alvo aansprakelijk stellen voor een mogelijk ongeval dat hem/haar tijdens enigerlei activiteit overkomt .